Заместник-кметът на Община Разград Хабибе Расим присъства на мача за първото място във финалния кръг на "Ученически игри 2024" по футбол за юноши 11-12 клас, на който Разград бе домакин през последните три дни. Г-жа Расим участва и в церемонията по награждаване на призьорите, връчи и купата и медалите на победителите от  ПТГ "Д-р Никола Василиади"-Габрово.

В оспорвана среща те победиха на финала тима на ПМГ "Иван Вазов"- Димитровград с резултат 2:1. Футболистите от Димитровград останаха на второ място в турнира, но купата за голмайстор на състезанието взе техен играч – Габриел Цветков.

На трето място останаха отборите на СПГЕ "Джон Атанасов" - София и СУ "Св.св. Кирил и Методий" - с. Брезница, Благоевградска област. На пета позиция е тимът на СУ "Христо Ботев" - Балчик, на шеста - ПГПЧЕ "Екзарх Йосиф" - Разград.

Финалите на "Ученическите игри" по футбол се организират от: Министерство на образованието, Министерство на младежта и спорта, Българска асоциация "Спорт за учащи" РУО-Разград, Областен клуб "Спорт в училище" - Разград, Община Разград, ОС на БФС-Разград и ПФК "Лудогорец 1945". В церемонията по награждаването освен заместник-кмета Хабибе Расим участваха и Николай Миланов от РУО на МОН-Разград и Динчер Къров от ОС на БФС-Разград. Победителите обяви главният съдия на турнира Милко Георгиев.

Разград е домакин и на още два финала от "Ученически игри 2024" за същата възрастова група. Във физкултурния салон на ПГПЧЕ "Екзарх Йосиф" се играят срещите по волейбол, награждаването е в събота от 11,00 ч., а баскетболистите са в спортна зала "Абритус", награждаването е от 12,00 ч. на 4 май.