Заместник-кметът на Община Разград Хабибе Расим поздрави ученици и педагози с откриването на учебната година в ЦПЛР Център за ученическо техническо и научно творчество-Разград, съобщиха от Общината. Тя заедно със старши експерт в РУО-Разград Галина Пантелеева, директора на РЦПППО-Разград Милена Стоянова  и главните експерти в отдел "Образование“ на Община Разград Теодора Ненкова и Айлин Маджарова бяха официални гости на откриването на учебната 2022/23 г. в ЦУТНТ, което се проведе днес в сградата на Центъра.

Заместник-кметът Хабибе Расим пожела успешна и ползотворна година на учениците, с ентусиазъм и вдъхновение да усвояват нови знания и умения, да преоткриват себе си и да израстват като личности с подкрепата на своите преподаватели.

Г-жа Расим се обърна и специално към възпитаниците на клубовете "Репортери“ и "Слово“, чиито дългогодишен ръководител наскоро почина, с апел да продължават да се вдъхновяват от спомена на Веселина Йотова, от хубавите следи, които остави тя след себе си. "Да я почетем с добро, беше изключителен човек“ – обърна се г-жа Расим и към възрастните хора в залата.

Приветствия към участниците в събитието отправиха и директорът на ЦУТНТ Цветанка Русева и Галина Пантелеева.

На откриването на учебната година всеки от клубовете представи дейността си чрез впечатленията на децата от заниманията от предходни периоди.

Сред разнообразните извънучилищни форми, които Центърът за ученическо техническо и научно творчество предлага на децата и учениците от 5 до 19 години за учебната 2022-2023 година, са: клубове «Здравословен живот», «Екология», «Екотуризъм», «Компютърен свят», «Авиомоделизъм», «Млад кулинар», «Млад приложник», «Природа и фантазия», «Сръчни ръчички», «Репортери», «Слово», «Микрофон», «Роден край»; както и школи «Математика», «Биология и химия», «Български език и литература», «Руски език», «Английски език», «Немски език». Заниманията са безплатни и се провеждат в удобно за децата и учениците време – уточняват от ЦУТНТ.