Заместник-кметът на Община Разград Хабибе Расим бе гост на тържеството по случай 18-тата годишнина от официалното откриване на социалната услуга Дом за стари хора в Разград, съобщиха от пресцентъра на Общината на града. Г-жа Расим поздрави колектива и потребителите за годишнината и връчи на директора Айше Еюбова поздравителен адрес от Кмета Денчо Бояджиев. Подарък от градоначалника бе и празничната торта, около която колективът и потребителите на социалната услуга в края на тържеството запяха "Честит да бъде този ден“.

Тържеството започна с водосвет за здраве, отслужен от отец Дмитрий Терзи.

Празничната програма откриха потребителки на социалната услуга, които, облечени в красиви носии, изпълниха няколко фолклорни песни и рецитираха любими стихове.

Гостуващите изпълнители също събраха много аплодисменти. В поздравителния концерт за възрастните жени и мъже в Дома за стари хора участваха: момичетата от Балетна школа при НЧ“Развитие 1869“ с ръководители Мария Керчева, Виолета Желязкова и Милена Милева; както и певците, музикантите и танцьорите от Капански ансамбъл-Разград с директор Светослав Стойчев.

Тържеството бе посветено и на Деня на християнското семейство.

В Дома за стари хора към момента живеят 74 възрастни хора. Социалната услуга се помещава в сградата на ул.

"Хаджи Димитър“30 от 21 ноември 2004 г., преди това Домът за стари хора е бил в други сгради.

Официални гости на тържеството бяха още: заместник областният управител Найден Късов, директорът на РД“Социално подпомагане“ Росица Бончева, директорът на отдел "Социални услуги и здравеопазване“ в Община Разград Лейман Тюлеоглуева, ръководители на други социални услуги.