Вместо провинилият се при пътнотранспортно произшествие Благовест Георгиев да бъде отзован от неговата политическа сила от Общинския съвет, ще разглеждаме  доклад, за да спазим законовите изисквания - къде точно и в коя комисия неговите съпартийци да го скрият. Това каза пред журналисти зам.-председателят от ГЕРБ на Столичния общински съвет - Георги Георгиев, предава Sofia24.bg.

По думите му политическата отговорност се носи от политици, за това не може партиите като "Продължаваме промяната" да се крият зад процедури или зад невъзможността да убедят собствения си съветник, когото са убедили да стане съветник, да напусне общинския съвет.

"За нас е необяснимо бездействието и на председателя на общинския съвет, който от 14 дни не внесе доклад за изключването на Благовест Георгиев от "Транспортната комисия". Докато г-н Хекимян, колегата Вучев, Прошков и Ани Стойкова не подписана и не внесоха доклада, нямаше никаква официална и институционална реакция от общинския съвет. Градът не може да се управлява през Facebook и със статуси. В Общинския съвет работим с документи и доклади", изрази недоволството си Георгиев.