Зам. областният управител Стоян Стоянов присъства на тържествената церемония по дипломирането на абсолвенти от Аграрния факултет на Тракийския университет, предаде репортер на Агенция "Фокус". Факултетът завършва с общ среден успех много добър 5,36. Дипломи получиха общо 90 бакалаври и магистри по специалностите Агрономство, Аграрно инженерство, Зооинженерство, Екология и опазване на околната среда, Рибовъдство и аквакултури. Отличниците на випуска тази година са 63-ма.

“Скъпи абсолвенти, независимо от това къде ще Ви отведе живота, не забравяйте никога Аграрен факултет, Тракийски университет и България! Работете за Вас, за Вашите семейства и за Вашата родина! Виждайки днес грейналите Ви лица, аз съм убеден, че Вие ще имате успешна реализация! На Вас се пада нелеката задача да работите за изграждането на една модерна държава, с модерно земеделие. Аз вярвам, че Вие сте специалистите, които ще допринесат за постигане на тази цел", каза в обръщението си към завършващите проф. Димитър Панайотов, декан на Аграрния факултет.

Клетва на Аграрния специалист от името на абсолвентите произнесе отличникът Тодор Георгиев, бакалавър по Зооинженерство. Дипломата на отличника Албена Иванова, бакалавър по Агрономство, връчи заместник-ректорът по учебна дейност, проф. Нели Грозева.

Официални гости на церемонията, освен ректорското ръководство на Тракийски университет, бяха Деница Динчева, директор на дирекция "Животновъдство“ при МЗХГ, Георги Йорданов, изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по Селекция и репродукция в животновъдството, проф. Румен Томов, декан на Агрономически факултет при Лесотехнически университет,, ръководители на факултети и департаменти при университета, бивши ректори и преподаватели.

Рени АТАНАСОВА