Заместник-областният управител на Смолян Христо Станчев взе участие в регионален дискусионен форум на тема: "Читалищата - културни пространства за млади дарования“. Форумът се реализира със съдействието на Министерство на културата, областни и общински администрации, експерти РЕКИЦ "Читалища", регионални организации- РБ "Николай Вранчев“ , читалищни ръководства. Това съобщиха от пресцентъра на Областна администрация - Смолян.

В хода на дискусионния форум се проведе междуинституционален диалог в подкрепа на читалищните дейности. Представени бяха реализирани иновативни практики с участие на младежка аудитория. Форумът завърши с концерт "Младежко творчество“ на младите участници, представили област Смолян в ΧΙΙ Национален събор на народното творчество "Копривщица – 2022“.

От името на областния управител на Смолян Стефан Сабрутев, Христо Станчев връчи на председателите на читалища поздравителни адреси за отлично представяне и популяризиране на родопския фолклор и област Смолян на ΧΙΙ Национален събор на народното творчество "Копривщица – 2022“.