Зам.-кметът на Велико Търново с ресор култура Нейко Генчев се нареди на 23-то място в световната музикална класация "Country Top 40", предаде кореспондент на "Фокус". Престижната позиция зае най-новата му песен "Hello My Friend".

"Ето я и "новата" песен, която е всъщност на повече години от Сара - точно на 29! Но е с нов текст, нов аранжимент и ново изпълнение. И с почти същото заглавие – "Здравей, как си приятелю?" на Маестро Stefan Diomov стана "Hello, My Friend". Надяваме се, че сред любителите на кънтри музиката по света ще стане също толкова популярна, колкото е в България. Има и първия знак за това – тя бе предпочетена от хилядата водещи на предавания, журналисти и музикални специалисти от целия свят, и заедно с още 8 песни, избрани между около 300 нови предложения, бе включена в майската класация Country Top 40 (HotDisk Top 40), менажирана от Country Music Radio Nashville. И зае директно 23-то място!", написа в профила си във Фейсбук Генчев, като не пропусна и да благодари на дуетната си половинка Сара Харалсън.

Класацията "Country Top 40" се формира от мненията на повече от 1000 водещи на предавания за кънтри музика, диджеи и журналисти, и се излъчва от близо 1000 радиостанции в света, които кънтри радиото от Нешвил снабдява със записи и нови предложения.

Луиза ТРАНЧЕВА