Днес се проведе Националното състезание “Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации" – общински кръг, в изпълнение на указания на Директора на ГД ПБЗН – МВР, Указания на Директора на РДПБЗН-Смолян и Национален календар за изяви по интереси на деца и ученици за учебната 2022/2023г. Това съобщи Зоя Цървуланова, гл. експерт в дирекция "Хуманитарни дейности“ в община Смолян, съобщиха от пресцентъра на Община Смолян.

В него взеха участие ученици от 6 и 7 клас от 8 общински училища на територията на община Смолян.

Зам.- кметът Марин Захариев откри състезанието и пожела успех на участниците в тези много интересни и заредени със спортсменски дух дисциплини, както и да предадат опита си и на други свои съученици. Защото всеки от нас трябва да знае как да се защити при евентуални бедствия, аварии и пожари.

По Регламента на състезанието, максималният брой точки от всички преминати дисциплини е 420.

Класирането от общинския етап е следното:

На първо място – ОУ "Стою Шишков“- с. Търън – 381 точки

На второ място – ОУ "Иван Вазов“- гр. Смолян – 379 точки

На трето място – СУ "Св. Св. Кирил и Методий“- гр.Смолян – 373 точки

Захариев връчи на победителите медали, купи и грамоти, а всички участници получиха грамоти за участието си. Наградите са осигурени от община Смолян.

Първенците от общинския кръг - ОУ "Стою Шишков“- с. Търън проявиха своя спортен дух, приложиха знанията си и заеха и първото място в областния кръг на състезанието, който се проведе също днес.