Директорката на ДГ "Каменица" ще бъде пенсионирана още днес. Ще й бъде връчено едномесечно предизвестие и на нейно място ще бъде назначен временно изпълняващ длъжността. Ще се търси млад и пълен с идеи човек. Това съобщи за "Фокус" заместник-кметът по образование Владимир Темелков.

Причината за скоростното освобождаване на Илияна Христова са повредите в новата сграда, в която се налага да се прави ремонт преди още да е приела деца. Имало и други аргументи за решението, но Темелков не пожела да конкретизира. 

Изграждането на ДГ "Каменица" и избора на изпълнител са направени в предишния мандат, а откриването е направено в края на 2023 г., тъй като е изтичал срокът за изпълнение на проекта. Вицекметът е категоричен, че строителят ще отстрани повредите. 

"Нито архитектът, нито общината са виновни. Когато се говори за черен списък на изпълнителните - за това става въпрос - някой, като се издъни по този начин, да не бъде допускан повече" - коментира още Темелков.

Заместник-кметът заяви, че започва реформа в общинските заведения в сферата на образованието. Съвсем скоро предстои освобождаване и на други директори. "Ще се дава път на младите" - заяви още той.