Областният управител на Смолян поздравява жителите на област Смолян по случай Деня на независимостта на България, съобщиха от Областната администрация.

"Уважаеми граждани на област Смолян,

Провъзгласяването на Независимостта на България е дипломатически и държавнически акт, с който на 22 септември 1908 година българският народ категорично заявява пред света своята съхранена родова принадлежност, както и неугасващия си стремеж в посока на напредък и развитие! С усилията на поколения българи е изпълнена поредната цел към осъществяване на националните идеали! Затова днес е и ден на почит към нашите предци, които преминаха през много трудности, дори жертваха живота си, за да бъдем достойни граждани на свободна и независима България! 

115 години след провъзгласяването на Манифеста от цар Фердинанд, придобивайки нови измерения, според времената, в които живеем, независимостта не губи своя дълбок смисъл! Тя е висша ценност за всеки човек, народ и държава, но не ни е даденост, а е плод на нашите ежедневни индивидуални и общи усилия! Така, както предците ни са постигнали Освобождението, Съединението и Независимостта, трябва да бъдем единни в стремежа си към нестихващо духовно и икономическо израстване, на базата на които да затвърждаваме авторитета и позициите си в Европа и света!

Поздравявам ви по случай настъпващия празник – Деня на Независимостта на България! Бъдете здрави, свободни, независими и проспериращи, защитавайте личните си права, като зачитате и тези на другите, проявявайте уважение към всички, гордейте се с националната си принадлежност и прославяйте с постиженията си българския род и родина! 

Честит празник!“, се казва в поздравлението на областния управител на Смолян.