Откритите пари, за които се подозира, че са предназначени за купуване на гласове, са намерени в служител, кой е на ръководна позиция в Община Несебър. Това обявиха преди минути на брифинг началникът на ОДМВР – Бургас старши комисар Емил Павлов и прокурор Мария Маркова, предаде репортер на "Фокус".

Акцията е проведена по сигнал през вчерашния ден от отдел "Икономическа полиция“ под надзора на Районна прокуратура. Намерената крупна сума възлиза в размер на 185 000 евро и 25 000 лева. "Операцията е безпрецедентна към монета, тъй като успяхме да стигнем до най-високото ниво – до хората, които осигуряват средствата и ги разпределят към така наречените организатори на дилъри на гласове. Служителят е на ръководна позиция в Община Несебър. Парите са намерени в дома на задържаното лице. Процесът на доказване е изключително труден и отнема време. Работим в абсолютно всички посоки. Със сигурност ще има още задържани лица“, разкри ст. комисар Павлов.

Към момента няма данни в полза на коя политическа партия или кандидат са били предназначени средствата за купуване на гласове.  Извършени са претърсвания и изземвания на 4 адреса,  3 от които в Бургас.

Разследването се води под надзора и ръководството на Районна прокуратура-Бургас. То е за нарушаване политическите права на гражданите, свързано с изборите за кметове и общински съветници. За съпричастност към престъплението по закона за МВР за срок до 24 часа е задържан 49-годишен мъж от село Равда.