Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 18-годишна жена, шофирала след употреба на наркотици и алкохол и в резултат на произшествие, причинила телесна повреда по непредпазливост на млада жена, съобщават от Софийска районна прокуратура.

На 13.09.2022 г. около 01,50 часа обвиняемата се движила по бул. "Захари Стоянов“, когато нарушила правилата за движение по пътищата, като навлязла в насрещното движение и самокатастрофирала. Вследствие на произшествието по непредпазливост е причинила средна телесна повреда на жена и причинила имуществени щети на пет паркирани автомобила. Пристигналите на място полицаи направили тестове, които показали, че обвиняемата е шофирала след употреба на кокаин и с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда, а именно 1,53 на хиляда.  

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление, а предвид възможността 18-годишната да извърши друго, наблюдаващ прокурор е постановил задържането й за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража“ спрямо обвиняемата.