Задържаха за 72 часа шофьорът, предизвикал тежка катастрофа със загинал и ранен в Прохода на Републиката в края на миналата седмица. Разследването по досъдебното производство се ръководи от Окръжна прокуратура – Велико Търново, предаде кореспондент на "Фокус“.

Произшествието се случи в празничния 24 май.

По делото в качеството на обвиняем е привлечен водач на турски товарен автомобил - Е.А., за това. Обвинението срещу него е за това, че на 24 май, около 13:40 часа, на път  Гурково- Велико Търново, в землището на село Въглевци /община Велико Търново/ при управление на моторно превозно средство – влекач "Скания G4х2“, с прикачено полуремарке, турска регистрация, нарушил правилата за движение по пътищата, регламентирани в Закона за движението по пътищата. Той не е контролирал непрекъснато пътното превозно средство, което е управлявал, като след десен завой навлязъл в лентата за насрещно движение и по непредпазливост причинил смъртта на мотоциклетист – румънски гражданин на 45 години. 

С постановление на наблюдаващия  прокурор от Окръжна прокуратура – Велико Търново Е. А. е задържан за срок до 72 часа и днес предстои внасяне в съда на искане за вземане на мярка за неотклонение "Задържане под стража“ спрямо него.

Действията по разследването продължават под наблюдение на ОП - Велико Търново.