Задържан за срок до 24 часа е шофьорът на камиона от тежката катастрофа със седем автомобила, която се случи вчера във Велико Търново. От Областна дирекция на МВР – Велико Търново припомнят за "Фокус“, че произшествието стана около 10:00 часа на улица "Магистрална“. Участък от пътя София – Варна, в рамките на града, бе затворен почти през целия ден. При инцидента има четирима ранени души.

Разследването до момента сочи, че товарен автомобил "Рено“, с прикачено полуремарке, движещ се в посока от Варна към София, управляван от 44-годишен от село Бистра се е забил в движещите се пред него специален автомобил "Хюндай“, управляван от 19-годишен от Велико Търново, "Ситроен“, управляван от 72-годишен от село Малки Чифлик, "Мицубиши:, управлявано от 67-годишна жена от село Поликраище, "Опел“, управляван от 59-годишен от Лясковец. В катастрофата са участвали още насрещнодвижещи се лек автомобил "Мерцедес“, управляван от 38-годишен от Велико Търново и "Опел“, управляван от 23-годишен от село Раданово.

Пострадали са водачът на специализирания автомобил и 19-годишният му спътник, шофьорът на лек автомобил "Ситроен“ и водачката на мицубишито. Всички са настанени за наблюдение във великотърновската болница, без опасност за живота. Тестовете за алкохол на всички шофьори са отрицателни. На водача на камиона е взета проба и за наркотици, която също е негативна. Той е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. По случая е започнато досъдебно производство.