Състав на Окръжния съд в Хасково наложи мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо нидерландски гражданин с влязла в сила присъда за държане и разпространение на дрога във Франция, съобщиха от Съдебната палата.

П.С. (25 г.) e бил арестуван на влизане в страната ни през Граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево на 11 април. Той е обявен за международно издирване от френските власти въз основа на Европейска заповед за арест (ЕЗА). Районният съд в Лил, Франция, е постановил присъда от три години затвор за държане и разпространение на хероин, кокаин, екстази и участие в организирана престъпна група спрямо него.

Съдът смята, че съществува вероятност търсеният да се укрие. Същевременно магистратите отчитат и факта, че исканото за предаване лице няма трайна уседналост у нас. Определението на съда може да се обжалва или протестира пред Апелативния съд в Пловдив.

Предишното подобно дело в Хасково бе на 10 април т. г. Тогава съдът задържа в ареста грузински гражданин, издирван в Германия за подбудителство за фалшифициране на документи и трафик на хора.