Пловдивският строителен предприемач Цветил Цветилов е обвинен за имотни измами. Той е бил задържан за 72 часа от прокуратурата, а след това пуснат срещу парична гаранция в размер на 5000 лева. Това  съобщи зам.-районният прокурор Атанас Илиев за Агенция "Фокус" 

Цветилов е построил две къщи в Марково, които са му били заплатени на няколко етапа от купувачи, но после сделките не са се осъществили. Те твърдят, че са платили на ръка по 120 000 лева. След като са били подадени сигнали за измама, е започнало разследване срещу нещо. Впоследствие са били установени и други лица, които са давали пари за други обекти и не са получили това, за което са платили.

Към момента на Цветилов е повдигнато работно обвинение за извършена измама, съобщи прокурор Илиев, с разрешението на наблюдаващия прокурор.

Предстои да бъде разследван предмета на измамата - конкретните средства, които са му били давани и дните, в които са получени. 

"Затрудненията са големи, тъй като хората, подали сигналите, не разполагат с никакви писмени следи за това, казват, че са плащали на ръка", каза Илиев.  

Другото нещо, което се установява, е дали той е имал умисъл при извършването на тези действия. Това ще се установява от предварителните договори, които той е подписвал с купувачите.

Към момента вървят все още активни действия по разследването. Разпитват се свидетели, събират се документи. Обвинението засега е работно. Едва когато обвинителният акт влезе в съда, може да се говори за окончателно обвинение към бизнесмена.