Жена, употребила алкохол, е блъснала автобус на градския транспорт във Велико Търново. От Областна дирекция на МВР-Велико Търново припомнят за "Фокус“, че катастрофата се случи вчера по обяд, около 13:30 часа в централната част на старата столица.

"При обработване произшествието, при което няма пострадали, а само материални щети, е установено, че водачът на лекия автомобил – 41-годишна жена от Велико Търново е седнала зад волана, след употреба на алкохол. При проверка с техническо средство, апаратът е отчел 1,69 промила. Тя е дала кръвна проба за химичен анализ. Задържана е за срок до 24 часа по ЗМВР“, уточняват от търновската полиция и допълват, че по случая е образувана преписка.  

През денонощието полицейските патрули в във Великотърновска област са проверили общо 378 граждани, от които 77 за употреба на алкохол и 226 автомобила, от тях 38 товарни. Репатрирани са два автомобила. Съставени са 29 акта и са наложени 67 глоби по фиш. Издадени са две заповеди за налагане на принудителни административни мерки.