Задържаха по стража обвиняем за кражба на сумата от 10 000 лева, извършена при условията на опасен рецидив, по искане на Районна прокуратура – Габрово е задържан под стража обвиняем за кражба на сумата от 10 000 лева. От Апелативна прокуратура – Велико Търново уточняват за "Фокус“, че състав на Районен съд - Севлиево е уважил искането на Районна прокуратура - Габрово за вземане на най-тежката мярка за неотклонение  "Задържане под стража“ спрямо Я.Д.

31-годишният мъж е привлечен в качеството на обвиняем за това, че през периода от 17:00 часа на 15 януари до 9:00 часа на 16 януари,  при условията на опасен рецидив, от апартамент в Севлиево,  отнел чужди движими вещи – сумата от 10 000 лева от владението на И.М., без нейно съгласие, с намерение противозаконно да ги  присвои.

За престъплението по чл. 196 ал. 1 т.1 във вр. с чл. 194 ал.1 във вр. с чл.29 ал.1 б. "а“ и б. "б“ от НК е привлечен в качеството на обвиняем се предвижда наказание лишаване от свобода от две до десет години.

Съдът уважи становището на наблюдаващия прокурор, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието и е налице реална опасност обвиняемият да се укрие, както и да извърши престъпление.

Определението на Районен съд – Габрово може да бъде обжалвано пред Окръжен съд – Габрово.