37-годишен мъж от Разград е задържан при полицейска операция за противодействие на уличното разпространение на дрога. Това съобщиха пресцентъра на ОДМВР-Разград.

Наркотиците са открити около 18.30 часа на 6 април при извършено претърсване в обитаваното от лицето жилище – апартамент в град Разград. В хода на полицейските действия са намерени над 17 грама зелена тревиста маса, която при тестване реагира на канабис. Открити са 3,82 грама кристали, реагиращи на амфетамин, както и 3,38 грама хероин.

В хода на разследването са събрани данни, че мъжът пласира наркотични вещества на територията на Разградска област. Като веществени доказателства от дома му са иззети везни, спринцовки, джъмпери и други вещи, съотносими към престъпната дейност.

По случая е образувано досъдебно производство по чл.354 А, ал.1 от НК. Работата по документирането на дейността, свързана с притежание и разпространение на дрога в условията на опасен рецидив продължава под ръководството на Окръжна прокуратура. Задържаният е криминално проявен и многократно осъждан.