Задържаха за постоянно мъж, шофирал след употреба на наркотици. Това съобщават за "Фокус“ от Апелативна прокуратура – Велико Търново, като уточняват, че искането е на Районна прокуратура.

В. К. Е е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на на 25 май във Велико Търново, на кръстовище на ул. "Михаил Кефалов“ и ул. "Крайбрежна“ в посока на движение към ул. "Сливница“, управлявал лек автомобил марка "Фиат Стило“, след употреба на наркотични вещества - амфетамин и метамфетамин, установено с техническо средство "Drager Drug Test 5000" – престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК.

Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието на лицето и е налице опасност то да се укрие и да извърши други престъпления, поради което прокуратурата е внесла в съда искане за вземане на най-тежката мярка за неотклонение.

На 29 май с определение на Районен съд - Велико Търново, обвиняемият е задържан с взета мярка за неотклонение "Задържане под стража“.

Разследването продължава под наблюдението на Районна прокуратура –Велико Търново.