Осем водачи попаднаха в полицейския арест през последните три денонощия. По време на осъществения пътен контрол петима от нарушителите са били засечени в Пловдив, а останалите трима – в близки населени места.

Проверките са извършени от екипи на сектор "Пътна полиция“, Първо и Шесто районни управления и колегите им от Асеновград, Стамболийски и Труд. Мъртво пиян шофьор е заловен от пътни полицаи на бул. "Княгиня Мария Луиза“ в областния град.

При изпробването му с дрегер е отчетен резултат над 3 промила.

Мъжът отказал да бъде тестван за употреба на наркотични вещества, а също и да даде кръв за химически анализ. С полицейска заповед е задържан за едно денонощие в рамките на започнато бързо производство.

Подобни полицейски действия последвали и спрямо други петима мъже, седнали зад волана под въздействие на  спиртни напитки над допустимите стойности.

Те са установени на бул. "Васил Априлов“, бул. "Санкт Петербург“, ул. "Скопие“ и в квартал "Столипиново“, както и в село Боянци. Междувременно в Манолско Конаре униформени засекли неправоспособен водач на електрически скутер, чиято алкохолна проба също била положителна – над 2,5 промила.

С отнето свидетелство за правоуправление след наложено административно наказание бил и шофьор на автомобил, проверен от служителите на реда в Перущица.