Задържаха мъж, извършил 6 домови кражби за две седмици, съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Търговище.

След упорита работа и проведени активни оперативно-издирвателни действия криминалисти на управлението са задържали 24-годишен мъж от гр. Търговище, за когото е установено, че в периода от 20.01.2023 г. до 4.02.2023 г. е извършил 6 кражби от частни домове в гр. Търговище/по-голяма част от които – взломни/, и е направил опит за извършване на още една такава. Откраднати са парични суми, мобилни телефони, и други движими вещи.

Жилищата, в които е проникнал, се намират на първи етаж в различни жилищни блокове в гр. Търговище

При извършени последващи процесуално-следствени действия "Претърсване и изземване“ в дома на същия е установено, че той държи суха тревиста маса с тегло 14 грама, която при направен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество марихуана. В хода им е установено още, че 24-годишният държи у дома си и боеприпаси за огнестрелно оръжие - 138 патрона 22-ри калибър, и един патрон – 12-ти калибър, без да има надлежно разрешение за това.

Мъжът е задържан за срок до 24 ч в РУ-Търговище, като впоследствие задържането му с постановление на прокурор.е удължено до 72 часа с оглед довеждането му пред съд за определяне на мярка за неотклонение спрямо него. По случаите са образувани досъдебни производства.