В резултат на предприети професионални действия, криминалисти на СДВР установиха и задържаха двама извършители на дръзки грабежи в столицата, научи Sofia24.bg. От СДВР съобщиха, че първият сигнал е бил подаден около 15 часа на 23 май, когато потърпевшият е обяснил, че в нощните часове в близост до Спортната палата е бил нападнат и бит от трима непознати, които му отнели часовника и дребна сума и изчезнали. 

Същия ден, час по-късно, последвал и втори сигнал – жертвата обяснила, че отново, и то в същия район е бил нападнат към 5 часа сутринта, като неизвестните го заплашили с пистолет и нож, нанесли му побой и след като го привели в безпомощно състояние, грабнали наличните пари и отново избягали. 

В рамките на образуваното досъдебно производство, стартирало и разследването по двата случая, което довело до успешното му разкриване. Задържани са трима непълнолетни, на които след определена мярка за неотклонение  24 часа, им е наложен надзор на инспектор от Детска педагогическа стая. Материалите са докладвани в Софийската районна прокуратура за по-нататъшни действия.