Задържаха за 72 часа дрогиран шофьор, предизвикал катастрофа с един загинал. Това съобщават за "Фокус“ от Апелативна прокуратура – Велико Търново. Окръжна прокуратура – Русе уведомява, че се провежда разследване за пътнотранспортно произшествие с едно загинало лице, настъпило на 17 февруари сутринта в района на хижа "Приста“ край Русе.

С постановление на наблюдаващия прокурор от ОП – Русе водачът на автомобила М. Ш. на 39 години от село Тръстеник е задържан за 72 часа. Обвинен е в управление на МПС след употреба на наркотично вещество, при което е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на Н. К. на 40 години от село Тръстеник, обл. Русе.

Днес е внесено искане в Окръжен съд – Русе за вземане на мярка за неотклонение "Задържане под стража“. По делото е извършен оглед на местопроизшествие и на веществени доказателства. Разпитани са свидетели и са назначени експертизи. За престъплението са предвидени наказания лишаване от свобода от 2 до 6 години и лишаване от право да се управлява МПС.