Митническите служители на ТД Митница Русе задържаха 6 693 "маркови“ парфюма в района на "Дунав мост“ при Видин, предаде репортер на "Фокус“.

Митническите инспектори са извършили проверка на товарен автомобил, управляван от български гражданин. Водачът е представил товарителници за превозваната в камиона стока, в които са били отбелязани броят на палетата и теглото им, но не и вида на стоките. Във фактура, придружаваща товара, стоките са описани като аксесоари, уточняват от Агенция "Митници“.

Митническите служители извършили щателна митническа проверка, при която установили наличието на парфюми от различни търговски марки.

Парфюмите са задържани, поради съмнение, че са превозвани в нарушение на правилата за защита на интелектуалната собственост.

От началото на годината, това е втори случай, при който митничари на  ГКПП "Дунав мост" при Видин задържат контрабандни парфюми "менте“. В първия случай бяха задържани 5342 фалшиви парфюма поради съмнения, че нарушават правата на интелектуална собственост на притежателите на търговските марки.