В София област са задържани двама водачи, употребили наркотици, като още дрога е открита в колите и дома на единия, съобщиха от МВР. Около 14.40 часа вчера, в района на жп спирка "Желен“, автопатрул на РУ-Своге спрял за контрол лек автомобил "Хюндай“.

Водачът, белгийски гражданин, бил изпробван с техническо средство, отчело наличие на канабис в пробата му. При претърсване на автомобила, в купето униформените открили пликче с около грам суха зелена тревиста маса, реагираща на канабис, и мелничка. 

Последвали процесуални действия и на адрес в с. Луково, обитаван от криминално проявения и осъждан мъж. В имота полицейските служители попаднали на още "нарконаходки“ – десет саксии с канабисови растения, 1-литров буркан наполовина пълен със суха тревиста маса канабис и пликче с бяло прахообразно вещество, реагиращо на амфетамин. 

Чужденецът е задържан за срок до 24 часа. Срещу него е започнато бързо производство за три извършени престъпления – по чл. 343Б, ал.3, чл. 354А, ал.3 и чл. 354В, ал.1 от НК. Действията по разследването продължават под наблюдението на прокуратурата.