ОДМВР-Смолян апелира гражданите да не се доверяват на обяви публикувани в интернет пространството, в които се предлагат изгодни сделки за отоплителни суровини на силно занижени цени. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР – Смолян.

Преди настъпването на отоплителния сезон започва снабдяването с различни видове материали за отопление. Напоследък зачестяват случаите на измами с т. нар. "пелети“. В публикувани обяви в интернет пространството се предлагат отоплителни суровини на силно занижени цени. Комуникацията за "изгодната сделката“, обикновено протича през социалните мрежи, като в този тип измами "търговците“ изискват да бъде извършено авансово плащане, сумата варира в широк диапазон в зависимост от поръчаните количества. След изпращане на превода, очаквана доставка на пелети няма и връзката с мнимия продавач се губи.

Молим гражданите, ако са станали жертва или имат съмнение, че спрямо тях се извършва подобна измама, своевременно да уведомят полицейските органи, призовават от полицията в Смолян.