По досъдебно производство на Районна прокуратура-Пловдив е осъден Г.Г., на 32 г. Той е признат за виновен за това, че на 11.12.2023  г., в Пловдив, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред  и изразяващи явно неуважение към обществото, а именно като шофьор на лек автомобил, марка "Хонда“, препречил пътя на Д. Г., на 19 г., водач на лек автомобил, марка "Сеат", и го накарал принудително да спре, след което отправил обидни думи и му нанесъл удар с юмрук в челюстта-престъпление по чл. 325 ал.3 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.  

Г.Г. е признат за виновен и за това, че по същото време и място по хулигански подбуди е причинил другиму - на 19-годишния Д.Г., лека телесна повреда, изразяваща се в причиняване на болка без разстройство на здравето - престъпление по чл. 131 ал. 1 т. 12 пр. 1 вр. чл. 130  ал. 2 от Наказателния кодекс.

Районен съд-Пловдив е наложил на Г.Г. едно общо наказание за двете деяния в размер на 1 година лишаване от свобода условно с изпитателен срок от 3 години. Той е лишен от право да управлява моторно превозно средство за срок от 9 месеца.

Наказанието е наложено след споразумение, одобрено от Районен съд-Пловдив. Делото е приключило в четиридневен срок от извършване на деянието, като Г.Г. е бил предаден на съд в рамките на 72-часовото задържане от наблюдаващия прокурор. Определението на съда е окончателно.