Младите надежди на СК "Черно море – Бриз кану-каяк“, повечето ученици на СУ "Георги Бенковски“ се представиха на ниво в първия кръг на държавните първенства по кану-каяк на язовир "Текето“ в Русе. Състезанието се проведе в периода 05-08 Юни 24 г., а СК "Черно море – Бриз кану-каяк“ беше воден лично от председателя на УС – Александър Григоров. Треньорите Паисий Любенов – ст. треньор и Васил Господинов – пом. треньор бяха неотлъчно до спортистите през цялото състезание.  Завидни резултати показаха състезателите при момчета и момичета: Живко Стефанов в едноместното кану, който завърши с две втори места на С1 – 500 м. и С1 – 1000 м., а Мартин Господинов направи страхотно пробягване на С1- 1000 м. но остана четвърти, на 500 м. се класира на пето място. Пресиян Панайотов спечели две трети места на К1 – 500 м. и К1 – 1000 м. при каяка, а Александър Костадинов се класира на седма позиция на 500 м. и осма на 1000 м. Страхотно представяне и за девойките старша възраст в кануто, трениращите от скоро Олга Семенова и Карина Семенова завършиха съответно на четвърто и шесто място в едноместното кану на 500 м. и след четвъртото място на С2-500 м. спечелиха сребърна купа за СК "Черно море – Бриз кану-каяк“ от ДОШ 2024 г. Добри класирания и за двойката кану Николай Дончев и Борис Тодоров, които заеха пета позиция на С2 – 500 м. Заявки за добро представяне през следващия кръг направиха още Жана Дичева, Давид Георгиев и Виктор Попов.

През втория етап от състезанието взе участие и мъжкият отбор, който се представи на ниво, като в кану отборно спечели бронзова купа за СК "Черно море – Бриз кану-каяк“. Завидни резултати за Александър Григоров, който се класира втори на С1 – 500 м. и четвърти на С1 – 1000 м. Борис Босилков също греба на финала на С1-500 м. и завърши осми, а на С1-1000 м. остана на единадесето място. Васил Господинов показа борбеност  до края и успя да спечели пето място в Б финала на С1 – 1000 м., а на двуместно кану заедно с Кристиан Гочев се класираха четвърти в Б финал. Двойката кану Дончев и Тодоров завършиха седми на С2 – 1000 м. Много добре греба и Живко Стефанов в горната възрастова група – младша възраст, като се класира пети на С1 – 500 м. Карина Семенова се нареди на осмо място при жените на С1 – 500 м. Третата купа – бронз от ДОШ 2024 г. за СК "Черно море – Бриз кану-каяк“ извоюва Олга Семенова, която завърши на четвърто място в С1 – 500 м. младша възраст. В състезанието взеха участие още Ангел Железов, Симеон Стойчев, Стелян Железов и редица др.

"Това е най-доброто ни представяне в отборните шампионати по кану-каяк от както съм Председател на УС на СК "Черно море – Бриз кану-каяк“ през 2017 г. Радвам се и виждам, че привличането на Паисий Любенов, като треньор в отбора, започва да оставя своя положителен белег в историята на варненския кану-каяк. Искам да изкажа благодарност на целия екип, в т.ч. всички треньори, състезатели, членове, деятели и всички към всички подкрепящи СК "Черно море – Бриз кану-каяк“ и да ги уверя, че без тях това нямаше да съществува“. Очаква ни още много работа! - Александър Григоров – Председател на УС на СК "Черно море – Бриз кану-каяк“.