Забележителен успех на зрелостниците от випуск 2024 на Езикова гимназия "Бертолт Брехт“ в Пазарджик. С това се похвалиха от ръководството на страницата си във Фейсбук, видя "Фокус".

"За поредна година учениците, които завършват Езиковата гимназия, заемат престижното първо място в Пазарджишка област по резултати от ДЗИ. Но тази година можем да се похвалим с изключително високия среден успех на випуска от ДЗИ и големия брой пълни шестици и на двата изпита.

През настоящата учебна година дванадесетокласниците във випуска са 201, като отлични оценки и на двете матури имат 171 от тях! Средният успех от ДЗИ на училището ни на матурата по български език и литература е "Много добър 5,19", по английски език – "Отличен 5,50". Успехът по профилиращите предмети математика, история и цивилизации, философия и биология и здравно образование също е много добър, което е с една единица по-висок резултат от средния за страната.

64 зрелостници са получили оценка "Отличен" на матурата по български език и литература.

Гордост за нас са 8-те пълни шестици на първия задължителен изпит, а пълните шестици по английски език са 27. Изключителен е успехът на Виктория Тодорова от 12. Д, Марина Милчева от 12. А, Мария Манова от 12. А, Радина Петрова от 12. Б и Стефан Мерджов от 12. А, чиито усилия бяха възнаградени с пълни шестици и на двата зрелостни изпита.

Тези резултати са категорично доказателство за високото ниво на подготовка, за отговорността и отдадеността и на учениците, и на техните учители. Вярваме, че този успех, дължащ се на усърдие и упоритост, е само част от поредицата високи постижения на ЕГ "Б. Брехт“", написаха от гимназията.

На специална церемония кметът на Пазарджик Петър Куленски награди и лично поздрави всеки един от 53-мата отличниците - абитуриенти в града, като им връчи грамота, културен чек и персонално гравирана химикалка.

"Отборът“ на наградените на церемонията ученици от ЕГ е бил най-многоброен. Това е красноречиво потвърждение за водещото място на учебното заведение в областта, както и за това, че безспорно учениците са добър пример за успяващи чрез труд и интелект млади хора.