По случай Международния ден на детето Община Поморие организира весел детски празник със забавления за най-малките си жители и гости.

Програмата на 1 юни т.г. (четвъртък) ще започне в 17.00 ч. на площад "Св.св. Кирил и Методий“. На откритата сцена на НЧ "Просвета 1888“ – Поморие феята на музите Мелинда и майсторът на фокусите Боби шоу ще веселят децата с вълшебства, песни и игри. Борислав Димитров Борисов-Боби Шоу е популярен български илюзионист, артист и музикант, носител на редица национални и международни награди. Боби Шоу е основател на първия Магичен театър в България и на първата Българска илюзионна школа в Националния дворец на децата. Носител е на най-престижната награда на Съюза на илюзионистите в България "Звезда на българската магия“. С огромната си обич към децата Боби Шоу създава за тях неповторима атмосфера.

За да бъде празникът още по-сладък Община Поморие е предвидила и много подаръци – образователни книжки, книжки за оцветяване, вкусни кексчета, сокове, снаксове и сладоледи. В началното на главната пешеходна улица ще бъде усмихнатият Зайо Байо, там ще бъде разположена и специална фотобудка, на която дечицата и техните близки ще могат да си направят безплатна моментна снимка за спомен.

По повод празника музейните обекти в Поморие (Музей на солта, Посетителски център "Поморийско езеро“, Исторически музей и Антична куполна гробница) ще посрещат безплатно децата и техните придружители.

По-рано през деня, от 9.00 ч. на градския стадион в Поморие, ще се проведе и турнир по футбол с деца, родени след 2014 година. Елате с добро настроение!