За поредна година, по случай Великденските празници, в петък се проведе Спортен празник организиран от Община Стара Загора и Туристическо дружество "Сърнена гора“, предаде репортер на "Фокус". Близо 100 деца от три старозагорски училища - IV ОУ "Кирил Христов, VI ОУ "Свети Никола“ и ОУ "Димитър Благоев“ участваха в образователната забава.

"Пожелавам ви здраве, бъдете целеустремени и най-вече не забравяйте да се забавлявате в това прекрасно състезание, организирано за поредна година за вас, деца. Нека най-добрите да победят“, пожела на участниците Петко Крумов, началник отдел "Спортни дейности“.

По забавен и любознателен начин, децата научиха как се оцелява в гората, как се строи палатка, какво е алпинизъм, както и интересни факти от "Ски ориентирането“. Малчуганите  участваха и във викторина с въпроси от учебните часове.

"Целта ни е да популяризираме дейностите на нашето дружество и по образователен начин да завладеем децата. Надяваме се екипът ни да привлича все по-млади членове, които да се запалят по идеите ни в изучаването на прекрасните природни дадености на България“, казват от туристическото дружество.

Награди получиха първенците в надпреварата.

Рени АТАНАСОВА