За втора поредна година учениците на IT гимназията взеха участие в международното състезание "Best in English" и премериха своите знания по английски език с други техни връстници от целия свят и станаха първи в България по резултати. Това съобщиха за Агенция "Фокус'' от Община Стара Загора. Best in English е уникално онлайн състезание по английски език в рамките на ЕС и извън него. Отворено е за всички гимназии и техните ученици на възраст 14-19 години. Състезанието е страхотен инструмент за езиков сравнителен анализ.

На второ място в България се класира ученикът от 10б клас Иван Канев с 95 точки. На четвърто място в България се класира ученикът от 9б клас Даниел Делчев с 93 точки.

Друг повод за поздравления за учениците от ПГКНМА бе тържественото награждаване за приключване на зимния сезон на турнира E-Sports PGKNMA приключи с тържествено награждаване на най-добрите геймъри в IT гимназията.

Учениците от 10а показаха своите умения в любимите си компютърни игри, успяха да се преборят с всички класове и станаха големите победители на състезанието, станало традиционно в най-младото училище в гр. Стара Загора. За да благодарят на своя любим учител по програмиране за чудесната идея и организация на геймърския турнир, учениците от 10а клас подариха на г-н Людмил Бонев тематичен и много вкусен подарък.

На второ място в двете категории - League of Legends и Counter Strike станаха миналогодишните победители в летния турнир E-Sports PGKNMA - учениците от 9а клас. За съвсем малко те изпуснаха купата на класовете, но бяха наградени с купите за най-проспериращ отбор в турнира.

Рени АТАНАСОВА