И през тази година каузата на Коледния благотворителен бал на Туристическо дружество "Трапезица-1902“ е изграждането на творчески център в парк Ксилифор край Велико Търново. От организацията припомнят за "Фокус“, че идеята е плод на дългогодишното им партньорство с Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий“ и Факултета по изобразително изкуство. Проектът включва реконструкция, обновяване, оборудване и обзавеждане на Къща за изкуства, култура и занаяти в местността. Тя ще се помещава в съществуващата Страноприемница.

"Предвижда се сградата да бъде изцяло реконструирана, като напълно ще бъде променена функцията й от бивш ресторант в културен център за дейности и прояви. Това предполага пълна подмяна на ВиК, електро и отоплителна инсталация, а в строителната  част – пълна  подмяна  на  настилки,  мазилки,  облицовки,  дограми,  покрив  и покривна конструкция, външна топлоизолация. В района ще има и открита сцена“, разказва още секретарят на Туристическото дружество Георги Димитров.

До момента, в резултат на дарителската кампания са ремонтирани 315 квадратни метра от общата площ на покрива, която е 480 квадратни метра. От дружеството се надяват с парите от тазгодишната кампания да успеят да приключат реконструкцията на покрива.

Всеки, който иска да помогне, може да дари на специалната сметка или да се включи в Коледния благотворителен бал, който ще е на 13 декември /вторник/, от 19:00 часа в ресторант "Момина Крепост“ на Ксилифор. Кувертът е 70 лв. В програмата ще участват танцьорите от ДЮФА "Българче", които ще поздравят гостите. Допълнителна информация можете да получите на тел. 062/635823 или на 0896/ 64 77 78 – Георги Димитров.

Луиза ТРАНЧЕВА