Вчера, за трети ден, старозагорци изпратиха дванадесетокласниците, успешно завършили своето средно образование, съобщиха за "Фокус" от местната администрация. Близо 400 зрелостници  от СУ "Максим Горки“, ППМГ "Гео Милев“, Спортно училище "Тодор Каблешков“, НПГВМ "Иван Павлов“ и НУМСИ "Христина Морфова“ празнуваха днес на площада пред Община Стара Загора.

"Изключително приятно ми е за поредна вечер да бъда тук и да имам възможност да поздравя всички вас - горди, млади и красиви зрелостници. От името на кмета Живко Тодоров ви пожелавам да сте здрави, да сте упорити, бъдете будни и имайте успешна реализация в областта, към която сте се насочили. Носете Стара Загора с любов в сърцата си. Весел да бъде празникът ви и светъл да е бъдещият ви път“, приветства в словото си абитуриентите зам.-кметът Надежда Чакърова.

Традиционно тази година, поздрав към дванадесетокласниците от Випуск 2023г. отправи и техен съученик – Гергана Желева, кмет на Млада Загора за учебната 2021 – 2022 година, ученичка  в 12-и клас на  СУ "Максим Горки“.

"След 12 години на труд и усърдия, мигове на радост и изпитания, завършихме успешно. Бъдете истински и несмирими, опознавайте новото и непознатото. Благодарим на кмета Живко Тодоров и на Община Стара Загора за това, че правят града ни достойно място за живеене, с възможности за личностно и професионално развитие, отговарящи на потребностите на младите хора“, поздрави своите съученици Гергана Желева.

И тази вечер мина с много празнично настроение, музика и безброй фотоси, запечатващи миговете на гордост и щастие в родители и ученици. Последната тържествена вечер на баловете също обещава да бъде вълнуваща. 80 зрелостници от четири училища ще изпъстрят центъра на града, за да кажат последно сбогом на училищния звънец.

Рени АТАНАСОВА