Днес ще бъде направена демонстрация на първия оборудван автомобил (Парк Патрул) за контрол на паркирането по проект “Дигитализация на съществуващи услуги и предоставяне на нови дигитални услуги за събиране, обработка, анализ, обмен и визуализация на данни за управление и контрол на паркирането на ППС в местата, отредени за паркиране на територията на Столична община", съобщиха от ЦГМ.

Демонстрацията ще се проведе пред “Храм-паметник Св. Александър Невски“ (сборен пункт централен вход на Храма) в гр. София. На събитието ще присъстват представители на Център за градска мобилност и представители на Проекта. 

Представители на медиите и гости ще имат възможност да разгледат и изпробват в реална среда първия от полевите автомобили, оборудвани като Парк Патрули на ЦГМ за контрол на паркирането, да научат повече за целите на проекта и за възможностите, които реализацията му ще предостави в ръцете на Столична община за създаване и въвеждане на базирани на реални данни и анализи гъвкави политики по отношение на паркирането на територията на целия град. 

Това е първият в България и на Балканите проект за дигитализация на всички услуги по паркирането от такъв мащаб и с такива възможности.