За първи път Велико Търново посеща Международен турнир по футзал. Състезанието Amigo Futsal Cup започва днес и ще продължи до 4 март, предаде кореспондент на "Фокус". Срещите ще са в ДКС "Васил Левски“, а в тях сили ще премерят шест отбора.

Домакин и организатор на турнира е великотърновският клуб по мини футбол "TERRA TRAC FC". Първото по рода си състезание по футзал срещна подкрепата и на Община Велико Търново. Освен клубове от България, ще участват и отбори от Румъния и Сърбия.

Откриването ще е в 17:30 часа, а първият мач между отборите TERRA TRAC FC и ЦСКА Футза започва в 18:00 часа. Втората среща ще е между FC Amigo Northwest и SSK "EU". Мачовете във втория ден ще са между KMF Midžor 192 (Сърбия) и FC Amigo Northwest /от 14:00 часа/ и ЦСКА Футзал - CS Luceafărul Buzău (Румъния) /от 16:00 часа/. В третия ден сили ще премерят KMF Midžor 192 (Сърбия) и SSK "EU" – Варна /от 14:00 часа/ и Luceafărul Buzău (Румъния) - TERRA TRAC FC Велико Търново /от 16:00 часа/.

Двата полуфинала ще се играят в понеделник, а финалът ще е от 14:00 часа.

"Надяваме се, че турнирът ще се превърне в един спортен празник, едно футболно шоу за цялата спортна общност във Велико Търново и региона", споделят организаторите.

"Предвид това, че за първи път се провежда такъв турнир, за нас е огромно предизвикателство", каза и треньорът на домакините – шампионите на България по Мини футбол TERRA TRAC FC – Велико Търново Тихомир Тодоров.