Архитектурният етнографски музей на открито (АЕМО) "Старият Добрич" ще бъде домакин на първото издание на Фестивал на занаятите и изкуството в Добрич в петък - 30 септември, предаде репортер на Радио "Фокус" - Добрич. Фестивалът ще бъде открит тържествено в 10:30 ч. До 18:00 ч. в същия ден посетители и гости ще могат да разгледат щандове, представени лично от занаятчии и творци. 

Като съпътстваща програма ще бъдат организирани импровизирани занаятчийски работилници за посетителите. Музикална палитра ще представи добрички творци - Детска фолклорна танцова студия "Добруджа“ с  худ. ръководител Стоян Господинов, възпитаници на СУ "Св. Климент Охридски“ и  Смесен хор "Добрич“ с диригент Николай Нейчев, хормайстор - Пламен Петров, на рояла - Виолина Карадимова.

Специален гост ще бъде народната певица Галина Дурмушлийска, наричана "Славеят на Добруджа". Тя ще представи своята книга "За песните на моята душа“. Галина Дурмушлийска е сред удостоените с високото звание "Почетен гражданин на Добрич".

Организатор на фестивала е Фондация "Добруджа - история, традиции, култура" в партньорство с Община град Добрич чрез Програмата за финансиране на граждански инициативи в полза на местната общност. 

Жулиета НИКОЛОВА