Националното състезание по дебати за 2023 г. ще се проведе във Варна, обявиха от Клуб дебати "Одесос“, съобщиха от клуба. Това е и първото домакинство на морската ни столица в това престижно състезание. Събитието е арена на оспорвани дебати между ученици и студенти от цялата страна, като тази година то ще бъде под формата на Британски парламент.

Очаква се в него да се включат над 50 участници, които ще бъдат оценявани от трима съдии. Съдиите са Бисер Ангелов - един от 10-те най-успешни говорители от Световното първенство в края на 2022; Мария Манчева – заемаща 5-то място на най-успешен говорител в същото издание и Николай Ангелов - водачът на  отбор, класирал се като най-добър в целия свят, победил отбори на престижните университети  "Оксфорд“, "Кембридж“, "Станфорд“ и много други.

Мероприятието ще се проведе на 28 и 29.01.2023 г. във Висшето училище по мениджмънт, гр. Варна.

За предстоящото състезание Клуб "Одесос" получи логистична подкрепата от Сдружение "ЕНЕРДЖИ“ като неговият център ИНТЕГРИКО в продължение на няколко уикенда, изигра роля на тренировъчна платформа за словесни двубои и сблъсък на тези и антитези на младите оратори.