За проблеми с уличното осветление във Велико Търново сигнализираха жители на града, предаде кореспондент на "Фокус“. В средата на седмицата хора от кв. "Колю Фичето“ са забелязали, че част от лампите по улицата премигват постоянно. Късно снощи същите са спрели да работят изобщо.

Подобен проблем е забелязан и по бул. "Никола Габровски“ снощи. В социалната мрежа Фейсбук бяха публикувани и снимки като доказателство. Гражданите алармират, че не светят лампите в районите на пешеходните пътеки, което е изключително опасно в тъмната част на деня.

Всеки, който забележи нередност, може да подаде сигнал чрез сайта на фирмата, която отговаря за уличното осветление във Велико Търново.

"Фокус“ припомня, че в края на миналата година Община Велико Търново подмени близо 1600 осветителни тела в града с LED лампи. Финансирането за това дойде чрез проект на местната администрация за рехабилитация и модернизация на системите за външно изкуствено осветление, финансиран по механизма на Европейското икономическо пространство. Привлечените безвъзмездно средства са 920 000 лева.

Още в началото на годината от Общината обясниха, че приложената мярка за енергийна ефективност вече дава своите резултати и спестените на месец средства са над 20 000 лева. 

Луиза ТРАНЧЕВА