Последните осем години село Триводици претърпя значителни промени. Кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев, заедно с жители си припомниха как изглеждаше селото преди години и отбелязаха с гордост направеното преобразяване.

Една от най-очевидните промени е в пътната инфраструктура. Преди осем години, пътят Триводици-Стамболийски е изглеждал като лунен пейзаж, но днес той е модерен и съвременен, реализиран с инвестиция от 2 119 205 лв. Това е голяма стъпка напред, особено, ако се има предвид, че бюджетът на селото преди това е бил само 500 лв. годишно.

Мараджиев съобщи, че до края на мандата ще бъде поставено и LED осветление за близо 100 000 лв. Със средства на стойност 120 000 лв., ще бъде изградено ново футболно игрище. Локацията му ще е в близост до училището, което ще го прави достъпен за деца и младежи.

Църквата е друга значима промяна. Без нея, Триводици е било село без църква. Но с инвестиция от около 300 000 лв., сега жителите имат своето място за духовност. Инвестициите в селото продължават с отделени 100 000 лв. за нов водопровод и 350 000 лв. за проект за пречиствателна станция и канализация. За да се подкрепи активният начин на живот, са отделени над 15 000 лв. за създаване на фитнес зала.

Освен всичко изброено беше направен нов център и детска площадка. Важно е да се отбележи, че в Триводици се отделят хора за поддръжка, озеленяване и поддържане на чистотата. Селото разполага с 5 бройки за тази цел, което е рядкост за населено място с население от 1483 жители.

Въпреки всички постижения, Мараджиев осъзнава, че работата не е приключила. Той подчерта, че селото се нуждае от асфалт и обеща да предприеме действия за изграждането на пенсионерски клуб. В бъдещите планове се включва и инвестиране на поне 150 000 лв. в инфраструктура.