За пето поредно лято, в район “Изгрев" няма да има “дежурна" детска градина. Продължавайки разпореждането ми от 2020 г., всички детски заведения, без изключения, ще работят през летните месеци. Това заяви районният кмет Делян Георгиев в личния си профил във Facebook, предава Sofia24.bg.

"Считам, че дългогодишната практика през лятото в районите на София да работи на ротационен принцип само по една детска градина и то със сборни групи е неправилна, стресираща по отношение на децата и затрудняващи организацията на родителите.

Безумното местене за по един месец на деца от един квартал в друг, от една градина в друга, определено не влияе благоприятно за спокойствието и образователния процес на най-малките.

Като родител, чиито деца трябваше да преживяват това всяка година, отлично разбирам недостатъците на този тип организация на работа в детските градини на София. Затова, в края на 2019 г., когато бях избран за кмет на нашия район, се разпоредих този начин на работа да бъде прекратен.

Вече пет години, децата и родителите от “Изгрев" не търпят неудобствата и стреса от т.нар. “дежурни" детски градини, а практиката показва, че директорите и учителите успешно се справят с организацията и летните си отпуски.

Когато има единство, толерантност и работа в полза на обществото, можем да имаме истински добри резултати за всички", каза още Делян Георгиев.