За пета поредна година Регионален исторически музей – Стара Загора организира летни занимания за деца от 7 до 12 години, предаде репортер на "Фокус". Децата ще се запознаят с богатата история на града и ще се забавляват с творчески ателиета и образователни игри.

Участниците ще се отправят на едно вълнуващо пътешествие през всички исторически епохи – от праисторията до най-новата ни история. Ще разгледат музейните експозиции, ще чуят интересни истории за артефактите, ще работят с глина, ще апликират, ще се научат да тъкат, ще влязат в ролята на млади археолози и реставратори, ще се докоснат до техниката и старите играчки от времето на баба и дядо. В последния ден от програмата в музея ще гостува Държавен куклен театър – Стара Загора с представлението "Дядо вади ряпа“.

Заниманията ще се провеждат от 10 юли до 2 август всяка сряда, четвъртък и петък от 10:00 до 12:30 ч. в сградата на РИМ-Стара Загора. Предвидени са и посещения в музейните обекти "Хилендарски метох" и къща музей "Градски бит, XIX в.".

Участието е с предварително индивидуално записване на тел.: 042/919-214 до запълването на максималния брой места – 15. Цената за участник на ден е 10.00 лв.

Подробната програма е публикувана на интернет страницата на музея.