За едно денонощие във Видин са регистрирани два инцидента на пътя – с починал водач на автобус и блъснат велосипедист, предаде репортер на "Фокус“.

Водач на автобус с видинска регистрация е починал, докато е шофирал, след което превозното средство се е ударило в две паркирани на улицата леки коли, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Видин. Сигналът за инцидента е подаден вчера около обяд. Пътнотранспортното произшествие е станало на ул. "Митрополит Кирил“ във Видин. Пристигналият на мястото спешен медицински екип е констатирал смъртта на 60-годишния шофьор. Тялото на мъжа е откарано за аутопсия. При катастрофата няма други пострадали. Оперативна група е извършила оглед и по случая е образувано досъдебно производство, уточняват от полицията.

Вчера следобед на тел. 112 е постъпил сигнал за катастрофа в района на Безмитна зона – Видин. Мъж на 51 години, управлявайки лек автомобил в посока от "Дунав мост" 2 към Безмитна зона е предприел изпреварване и е блъснал движещ се в същата посока велосипедист. Пострадалият 65-годишен жител на областния град е транспортиран и настанен за лечение във видинската болница. По информация на здравното заведение МБАЛ "Св.Петка“ състоянието на пострадалия е тежко и лекарите се борят за живота му .

По случая е образувано досъдебно производство.