За денонощие два автомобила блъснаха възрастни пешеходци във Видинско, единия на пешеходна пътека във Видин, другия на пътното платно в Белоградчик, предаде репортер на "Фокус“.

На 9 април около 10.55 часа в гр. Белоградчик на ул. "Любен Каравелов“ 42-годишен местен жител, шофирайки лек автомобил "Фолксваген Пасат“ при движение на заден ход е блъснал 80-годишна пешеходка, която е вървяла по пътното платно зад колата, съобщават от ОДМВР-Видин. Жената е била настанена за лечение във видинската болница, с временна опасност за живота. По случая в РУ-Белоградчик е образувано досъдебно производство.

Същият ден в 16.01 часа на тел.112 постъпил сигнал за пътнотранспортно произшествие на кръстовището на улиците "Широка“ и "Христо Ботев“ във Видин. При работещ светофар на зелен сигнал 49-годишен видинчанин, шофирайки лек автомобил "Опел Вектра“ предприел ляв завой, отнемайки предимство и ударил 79-годишна пешеходка, пресичаща на пешеходната пътека. Жената е настанена за наблюдение във видинската болница, без опасност на живота. Тестът с дрегер на водача не е отчел наличие на алкохол. По случая е образувано досъдебно производство.

Отново на 9 април полицията е задържала в ареста за 24 часа шофьор шофирал дрогиран и пиян. 44-годишен видинчанин към 13.17 часа по пътя Видин – Дунавци, управлявайки автомобил "Мазда“ с видинска регистрация изгубил контрол над управлението на колата и се блъснал в крайпътна мантинела. Шофьорът не е пострадал, нанесени били материални щети по превозното средство. При тестване с дрегер пробата му отчела наличие рекордно количество  алкохол - 3.48 промила, а тестът с техническо средство за наличие на наркотични вещества индикирал положително на метадон. Шофьорът отказал да даде проби за изследване в ЦСМП. Колата била иззета по надлежния ред и репатрирана за съхранение в база на МВР в областния град. По случая е образувано бързо производство.