Бъдещето на образованието и изкуствения интелект представят във Велико Търново. Лекция по темата ще изнесе софтуерният инженер доц. д-р Светлин Наков, предаде кореспондент на "Фокус". Това ще се случи в предпоследния ден на април - на 29-ти /събота/.

По време на срещата доц. Наков ще разкаже как появата на ChatGPT променя възприятията на хората и погледа върху образованието и образователните системи като цяло, както и какво да очакваме като промени на пазара на труда и в ежедневието на хората при навлизането на софтуерните и хардуерните роботи. След лекцията ще се проведе дискусия за използването на ИИ на работното място и в ежедневието с участието на представители на местния бизнес, Община Велико Търново и университетите в града.

Събитието е безплатно и ще се проведе от 18:30 часа в Голяма зала, Община Велико Търново. Изисква се единствено регистрация.

Светлин Наков е софтуерен инженер, ръководител на проекти, консултант, обучител и дигитален предприемач с богат технически опит. Той е бил лектор на стотици конференции, семинари, курсове и други обучения и има докторска степен по компютърни науки. Роден е във Велико Търново и е завършил ПМГ "Васил Друмев". Събитието се организира от сдружение "Дигитален Търновград".