Начало Новини СливенНовини Сливен"Топлофикация Сливен-инж. А.Ангелов“:През териториалните планове затварят енергет"Докато ние работим по инвестиционни програми и се състезаваме с постоянно променящи се и скъсяващи се срокове, някакви фирми са усвоили явно средствата за декарбонизация или ще ги усвоят съвсем скоро. На всички трябва да е ясно, че преходът вече е ускорен до 2030 година. На всички трябва да е ясно, че това не е преход, а ускорено ликвидиране на енергетиката“, се казва в позицията на "Топлофикация Сливен – инж. А.Ангелов“ разпространена до медиите.

"Справедлив преход с усвояване на средства по непрозрачен начин не може да се случи. Това обезмисля нашите усилия, обезверява хората. Всеки протест отнема енергия и време, което за нас е ценно и не може да бъде компенсирано.

Ние обаче ясно трябва да кажем1. Искаме равен шанс за декарбонизация2. Искаме програма, която води до повече прозрачност и спокойствие,необходимо да случим промените

За това ще застанем рамо до рамо до всеки енергетик, до всяка централа и ще подкрепим всеки протест, който би довел до истински справедлив и ясен преход в името на това да запазим българската енергетика и да гарантираме, че резултатът ще бъде в името на здравето на хората, но и на тяхното благоденствие.

Няма да допуснем да станем зрители на ликвидацията на българската енергетика. Ще работим“, се посочва още в съобщението на топлофикационното дружество.