За няколко часа днес ще бъде спряно движението по част от ул. "Цар Иван Шишман“ в Стара Загора, предаде репортер на "Фокус". Заповед затова издаде вчера кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров. Поводът са провеждащите се Дни на водородната електромобилност в Стара Загора и демонстрацията на водородния електрически автобус TOYOTA CAETANО.

Дне ще се спре движението на личен, обществен, договориран транспорт и на МПС, извършващи транспорт за собствена сметка, за времето от 8.30 часа сутринта до 16.00 часа следобед. Участъкът, който ще стане недостъпен за возила, е по ул. "Цар Иван Шишман“ – от ул. "Генерал Гурко“ до бул. "Цар Симеон Велики“. Затварянето на този участък е необходимо, за да се предприемат мерки за спазване на реда и осигуряване на безопасното провеждане на Националния водороден форум. Той ще продължи 3 дни в Стара Загора и ще повиши обществената осведоменост за предимствата на водородния електрически транспорт. Част от тази кампания е демонстрацията на водородния електрически автобус TOYOTA CAETANО, който ще повози желаещите.

От Община Стара Загора призовават водачите на моторни превозни средства да спазват стриктно вертикалната маркировка и да не нарушават временната организация на движението.

Движението на МПС ще се нормализира незабавно след приключване на мероприятието, по преценка на служителите, пряко ангажирани с охраната на събитието, се посочва още в заповедта на кмета Живко Тодоров.