За 72 часа са задържани извършителите на побой над жител на ломското село Сливовик, съобщиха от ОДМВР - Монтана. Предстои да бъде внесено искане в Районен съд – Лом за вземане на постоянна мярка за задържането им под стража. На 01.08.2022 г. в 23,50 ч. в с. Сливовик, общ. Медковец, възникнал конфликт между 43-годишен жител на село Сливовик и двама негови съселяни – криминално проявени и осъждани мъж и жена, на 41 г. и 29 г., живеещи на семейни начала. Конфликтът бил породен от възникнало по-рано през деня спречкване между 43-годишния и роднина на криминално проявения мъж.

Вечерта при настъпилото сбиване между тримата, жената нанесла удари с бухалка в областта на главата на 43-годишния. На пострадалия била причинена черепно-мозъчна травма и настанен за лечение в МБАЛ Лом, впоследствие транспортиран в МБАЛ "Св. Анна“ град София, където и към момента се намира за лечение.

Извършителите на побоя – живеещите на семейни начала мъж и жена, са привлечени от Районна прокуратура – гр. Монтана, ТО Лом като обвиняеми за причиняване на средна телесна повреда в съучастие. Мъжът е криминално проявен и неколкократно осъждан, но изтърпял наказанията, а жената - в изпитателен срок с условна присъда за кражба.

С постановление на прокурор от Районна прокуратура – гр. Монтана, ТО-Лом е взета мярка за неотклонение на двамата "Задържане до 72 часа“, като са транспортирани и настанени в арестните помещения при Затвора в град Враца. Предстои внасяне на искане в Районен съд - Лом за вземане на двамата на постоянна мярка "Задържане под стража“. Работата по случая продължава в РУ Лом под наблюдението на прокуратурата.