Художествена галерия "Владимир Димитров – Майстора“ представя юбилейна изложба с живопис и графика на Георги Славков, съобщиха за "Фокус“ от културния институт. Изложбата ще бъде открита тази вечер от 18.00 часа.

Георги Симеонов Славков е роден на през 1973 година в Кюстендил. Завършил е класа с разширено изучаване на изобразително изкуство в "Даскал Димитрий“ – гр. Кюстендил и ЮЗУ "Неофит Рилски“. Първата му специалност е учител по изобразително изкуство, а втората специалност -  сценография и куклоконструиране.

Бил е художник-изпълнител в драматичен театър "Никола Вапцаров“ – Благоевград, както и художник-сценограф. Има десетки участия в постановки на театъра и киното. Автор е на пространственото оформление на множество масови театрални прояви, концерти и фестивали. Има самостоятелни изложби в Благоевград, Пловдив и Кюстендил. Участия в общи изложби и пленери: Благоевград, Варна, Стара Загора, Велико Търново, Кюстендил, София, Перник, Р Македония – Скопие, Италия – Рим, Р Сърбия – Нови Сад. Авторът на изложбата е носител и на много награди.  

Венцеслав ИЛЧЕВ